top of page

Geselecteerd bericht

Oké, ik ben om, geldscripts doen er (schijnbaar) toe, maar wie is die financieel psycholoog?Na het schrijven van de paper ‘menselijke maat’ werd al vrij snel duidelijk dat de menselijke maat geen loze term kan zijn,

maar dat er een noodzakelijkheid was om dieper op de materie in te gaan. Wil de Belastingdienst de beste Belastingdienst van Nederland worden? Dan kunnen wij als vakvereniging maar beter nu dan later aan de slag gaan om mee te denken over die menselijke maat en dat die maat meer is dan lief vragen om het verschuldigde te betalen werd als snel duidelijk.


Wie anders dan Anne Abbenes van het Financial Psychology Institute Europe® kan jou en mij meer vertellen over cultuur, emoties en ons brein in combinatie met ons uitgavepatroon en over hoe een ieder nadenkt over geld. Anne Abbenes is een pionier gebleken in deze haast nog ontgonnen akker. De nog niet omgewoelde aarde geeft een schitterend beeld van een vlakte zonder oneffenheden. Onder die vlakte speelt echter meer dan wij denken en kunnen zien. Miljoenen organismes bewegen zich voort en door regen en zon ontkiemen planten en gewassen. Wat heeft dit te maken met geldscripts en met financiële psychologie? Alles!


Door het onderzoek van het Financial Psychology Institute Europe® kan wetenschappelijk geconcludeerd worden dat onbewuste overtuigingen ons financieel gedrag bepalen. Geld en opvoeding gaan hand in hand én dat brengt het individu soms in kwetsbare en onmogelijke posities. Geldschulden zijn niet simpel ‘eigen schuld dikke bult’. Die platonische benadering doet afbreuk aan het complexe systeem dat wij als mensen hebben meegekregen, namelijk ons brein. Dat brein ontwikkelt zich door opvoeding en sociale prikkels. Dat zijn factoren die vaak onbewust leiden tot de financiële keuzes die wij allemaal maken. Niet iedereen krijgt de juiste methodiek mee om hoe verstandig om te gaan met geld.


Door het symposium ‘Meten met de menselijke maat’ geven wij jou een exclusieve kijk in de wereld van ons brein, niet op een saaie, droge en naar adem happende manier. Nee, absoluut niet. Anne Abbenes neemt jou mee in de wereld van financiële psychologie aan de hand van zorgvuldig geselecteerde casuïstiek die rechtstreeks uit de praktijk van jouw werkdag komt. Aan het einde van de dag heb je jouw kennisrugzak verder weten te vullen. Kennis die je in de praktijk zeker zult kunnen gebruiken.


Omcirkel de datum van 14 juni in je agenda en ga als een speer naar de website www.vvdi.nl en schrijf je in. Ben je al lid, top! Ben je nog geen lid? Dan prikkelen wij jou om je aan te melden én gebruik te maken van onze symposium actie.


Let op: vol = vol:) tot de 14de

275 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page