top of page

Geselecteerd bericht

Een ALV Boring?!Het minst populaire onderdeel van het hebben van een vereniging, de algemene ledenvergadering. Opkomst laag, interesse afwezig. We kennen het allemaal wel, maar moet dat ook zo zijn?


Wij als VVDI zijn er voor- en door de medewerkers van de Belastingdienst. Zonder de input vanuit onze achterban kunnen wij de belangen niet adequaat behartigen.


Oké en nu? Simpel, wij zorgen niet alleen voor een luisterend oor, wij voorzien ook in behoeftes. Behoeftes? Hûh? Jazeker, het combineren van een ALV met nuttige maatschappelijke thema`s die de portemonnee raken. Hoe actueel kun je zijn?


Een ALV en ‘maatschappelijke thema`s’, dat is een beetje cryptisch. Want wat zijn dan die ‘maatschappelijk thema`s’? Thema’s die jou en mij raken, in onze portemonnee maar ook over onze toekomst. Met de recent afgesloten cao-onderhandelingen heeft het ‘Rijk’ in combinatie met de vakbonden een resultaat neergezet dat de komende jaren invloed kan hebben op jouw persoonlijk situatie. Naast een procentuele stijging van het maandelijks te ontvangen loon zijn er in de secundaire arbeidsvoorwaarden nouveautés die het benoemen waard zijn. Dat niet alleen, ook het pensioen kan in onze brij van ons brein wel wat aandacht gebruiken. Ik ben 30, so what? Pensioen, ik moet nog 40 jaar! Klopt, 40 jaar is lang, maat als je geen kaas hebt gegeten van de mogelijkheden van bijv. extra sparen, sta je als pensionado straks beteuterd te kijken. Wij hebben met Jacqueline Langeraad-Goes en Jan Hut 2 experts van de CMHF die ons de ‘ins- en outs’ zullen vertellen over de recent afgesloten cao (Jan Hut) en ons meenemen in de wereld van het pensioen (Jacqueline Langeraad-Goes), want wees eens eerlijk: wil jij er op je oude dag niet warmpjes bijzitten?


Wat kan ik verwachten van de ALV? Op de eerste plaats: er ligt een taak voor jou klaar. Een taak? Jazeker, want wij verwachten een kritisch en scherpe blik op ons werk het afgelopen jaar. Voldoen wij als VVDI aan jouw verwachtingen? Ligt onze focus goed en zijn wij betrokken genoeg? Heeft de paper en ons symposium ‘Meten met de menselijke maat’ jou geprikkeld? Wij zijn er voor jou én dat betekent dat wij de belangen van onze leden zo adequaat mogelijk willen behartigen. Dit is dé uitgelezen kans om jouw mening te laten horen én daarom organiseren wij deze ALV. Niet alleen om kroketten te consumeren en ‘te bomen’ over het verleden, maar vooruit te kijken en de piketpaaltjes voor 2023 te slaan. Welke thema’s moeten wij beroeren, op welke manieren kunnen wij de onderlinge geestdrift versterken? Geen onderwerp is onbespreekbaar, wij zijn de pen ben jij de inkt?


Tot 23 november en check je e-mail voor de aanmelding:)
119 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page