top of page

Geselecteerd bericht

Voor 1 september 2021 huurtoeslag over 2020 vragen


Vroeger was er een ‘harde inkomensgrens’. Als je inkomen boven die grens lag had je nergens recht op. Met de wetswijziging in 2020 is dat veranderd. Volgens de Woonbond kregen daardoor ongeveer 115.000 extra huishoudens recht op huurtoeslag. Maar niet al die huishoudens weten dat.Een hoog inkomen en toch toeslag?

Dus ook met een wat hoger inkomen kun je nu recht hebben op toeslag. Bij een hoger inkomen loopt de hoogte van de toeslag geleidelijk af.


Nooit eerder toeslag gehad?

Het kan zijn dat je nog nooit huurtoeslag hebt aangevraagd omdat jouw inkomen daar altijd iets te hoog voor was. Het loont dan om te checken of je er door de wetswijziging recht op hebt gekregen.


Vroeger toeslag gehad?

Het kan ook zijn dat je vroeger wél huurtoeslag kreeg en daarna een paar jaar niet meer, omdat je inkomen iets te hoog werd. Ook in dat geval is het slim om te checken of je er sinds 2020 -door de wetswijziging- weer recht op kreeg.


Vóór 1 september aanvragen!

Huurtoeslag krijg je niet automatisch dit moet je aanvragen bij de Belastingdienst! Om met terugwerkende kracht huurtoeslag over 2020 te krijgen je hebt tot 1 september 2021 de tijd om dit aan te vragen.


Op deze site, check je of je recht had op huurtoeslag in 2020, je kan hier een proefberekening maken. Blijkt dat je recht had op toeslag in 2020, vraag het dan alsnog aan.


18 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page