top of page

Geselecteerd bericht

Nederland voor een periode van 5 weken in lockdown


Minister-president Rutte sprak gisteren het land toe over het coronavirus en de lockdown die vanaf 15 december 2020 ingaat. De maatregelen en dringende adviezen gelden tot en met 19 januari 2021 en zijn de volgende:


1. Vanaf woensdag 16 december tot tenminste maandag 18 januari wordt onderwijs op afstand de norm – van het primair onderwijs tot en met de universiteiten.


2. Alle niet-noodzakelijke winkels dicht. Alleen de winkels voor eerste levensbehoeften blijven open.Dat zijn dus de supermarkten, de bakkers, de slagers en andere levensmiddelenzaken, inclusief de weekmarkten. Het zijn ook de drogisterijen, stomerijen, opticiens en thuiszorgwinkels. Maar verder moeten dus alle kledingboetieks, bouwmarkten, warenhuizen, meubelzaken, tuincentra, elektronicazaken, winkels voor huisraad en wat u verder ook maar kunt bedenken de deuren sluiten. Speciaal voor bouwmarkten wordt het wel mogelijk vooraf bestelde spullen af te halen. Winkels mogen wel blijven bezorgen.


3. Alle publiek toegankelijke locaties worden gesloten, zowel binnen als buiten. Dit betreft dierentuinen en pretparken, musea en kerstmarkten, bioscopen en theaters, casino’s en sauna’s. In deze categorie zijn er een paar bijzonderheden. Hotels kunnen openblijven, maar vanaf morgen zonder restaurantfunctie of roomservice. Bibliotheken gaan dicht, maar boeken afhalen mag wel. Banken, gemeentehuizen en locaties waar uitvaarten plaatsvinden blijven open. En in wijkcentra kunnen de komende weken alleen activiteiten plaatsvinden voor kwetsbare groepen. Voor de contactberoepen maken we een knip tussen de medische en niet-medische beroepen. De tandartsen, fysiotherapeuten en verloskundigen mogen de praktijk openhouden. De kappers, nagelstudio’s en masseurs moeten de deur helaas weer sluiten


4. Thuis per dag niet meer dan 2 gasten vanaf 13 jaar te ontvangen. Er wordt een uitzondering gemaakt voor de Kerst. Op 24, 25 en 26 december blijft 3 het maximum, kinderen onder 13 jaar uitgezonderd.


5. Vanaf morgen sluiten de sportscholen, zwembaden en sporthallen, dus alle binnensportlocaties. Buitensportlocaties kunnen openblijven en jongeren tot 18 jaar kunnen buiten ook blijven trainen in teamverband. Maar vanaf 18 jaar geldt een maximum van 2 mensen op anderhalve meter, geen teamtrainingen, geen wedstrijden, geen groepslessen en geen competitie. Een rondje in je eentje hardlopen of fietsen mag wel.


6. Voor reizen blijft het dringende advies, blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen. Voor niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland geldt ook het dringende advies: doe dat niet en boek geen reis voor de periode tot half maart.

Dat was eerder half januari. Burgers uit niet EU-landen moeten een negatieve test kunnen overleggen als zij van buiten Europa naar ons land komen.


7. Werk thuis tenzij het echt niet anders kan.
bron:Rijksoverheid


#corona,#coronamaatregelen,#lockdown,#overheid,#thuiswerken,#samendoen,#zorg,#MKB,#ondernemers,#virus,#Covid19,#VVDI


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page