top of page

Geselecteerd bericht

Ontmoet regiovertegenwoordiger Coby van Ooyen-Welles

Regio Arnhem/Doetichem


Volgens Coby van Ooyen-Welles hoort ze bij de inventaris. Ze was in november 2021 41 jaar in dienst bij de Belastingdienst. Ooit begon ze in Wageningen bij de afdeling inkomensheffing, maar sinds elf jaar werkt ze bij de afdeling invordering in Arnhem.


Tijdens de invorderingsopleiding leerde Coby Anja Haarnack kennen en zo is het VVDI-balletje gaan rollen.'


Hoe lang ben je lid van VVDI?

'Ik denk dat ik zo'n vier à vijf jaar al weer ondersteunend lid ben. Daarnaast ben ik ook lid van een andere vakbond, waar ik al heel lang bij zit.'


Waarom ben je ondersteunend lid geworden van de VVDI?

'Zoals gezegd leerde ik Anja Haarnack kennen en zij vroeg mij of ik regiovertegenwoordiger wilde worden. Het feit dat de VVDI een vakvereniging is, sprak mij wel aan.'


Waarom ben je lid gebleven?

'De VVDI bestaat uit een enthousiaste groep mensen. En de onderwerpen die in de vergaderingen van de regiovertegenwoordigers aan bod komen zijn vakinhoudelijk en interessant. Nu moet ik eerlijkheidshalve wel zeggen dat het de afgelopen anderhalf jaar voornamelijk over onderwerpen met betrekking tot de deurwaarders is gegaan. Maar die liepen in de coronapandemie ook tegen de meeste problemen aan.'


Wat betekent de VVDI voor jou?

'Aan de ene kant voelt het als werk naast mijn huidige werk als invorderaar, maar ik verwacht dat dat na corona wel wat makkelijker zal gaan. Het is nu gewoon heel lastig om contact te leggen met je collega's en ze over VVDI te informeren. Aan de andere kant hoor ik via het regiovertegenwoordigersoverleg van de VVDI ervaringen uit het hele land en is er binnen de vereniging veel vakkennis.'


Waar kunnen VVDI'ers jou van kennen?

'Van de teamoverleggen in mijn regio, van mijn periode bij inkomensheffing en nu als invorderaar, van de opleiding of wellicht van mijn tijd bij de personeelsvereniging in Wageningen. Ik loop al een tijdje mee, dus ja, ik denk dat veel collega's wel weten wie ik ben.'


Je bent zoals gezegd regiovertegenwoordiger. Voor welke regio?

'Arnhem/Doetinchem.'


Hoe lang doe je dat al?

'Net zo lang als ik lid ben, dus zo'n vier à vijf jaar nu.'


Wat doe je als regiovertegenwoordiger?

'Ik woon natuurlijk de landelijke vergaderingen van de regiovertegenwoordigers bij en kijk of de onderwerpen die daar ter tafel komen ook in onze regio spelen.'


Wat was en is je motivatie om regiovertegenwoordiger te worden/zijn?

'De contacten met de andere regiovertegenwoordigers in het land vind ik enorm waardevol. Door kennis met elkaar te delen lossen we problemen op. Het zijn vaak interessante onderwerpen en het is een fijn netwerk. Eigenlijk is het voor mij een combinatie van werken en netwerken met de landelijke collega’s van de invordering.'


Waarvoor kunnen leden bij jou terecht?

'Van alles eigenlijk. In principe kun je me alles vragen en kijken we samen of het iets is waar de VVDI iets mee kan. Dus ik zou zeggen kom gewoon met je vraag.'


Wat zou jij zeggen tegen iemand die twijfelt of hij of zij lid zal worden van VVDI?

'Die zou ik proberen over te halen lid te worden door te laten zien wat we doen en waar we mee bezig zijn.'


Wat zijn je hobby's en wat doe je zoal in je vrije tijd?

'Elke dag wandel ik, samen met mijn man, een uur. Ook ga ik graag op vakantie, bijvoorbeeld met de camper door Duitsland, Oostenrijk en Italië (Kroatië is ook een favoriet land) en dan cultuur en natuur snuiven. Maar thuis met de haard aan en de hondjes eromheen vind ik ook heerlijk.


Waar kunnen mensen jou 's nachts voor wakker maken?

'Dat lijkt me hoe dan ook geen goed idee. Je moet mij niet storen als ik slaap. Ook 's ochtends vroeg kan je me beter even met rust laten en mij rustig op laten starten en wakker laten worden.'


Wat is je grootste droom of wens?

'Het klinkt misschien heel cliché maar gelukkig zijn en gezond mogen blijven. Je kunt nog zoveel plannen en wensen hebben, maar als je ziek wordt, houdt het op.'

93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page