top of page

Geselecteerd bericht

Ontmoet regiovertegenwoordiger Marianne Sep


Afgelopen november was ze precies veertig jaar in dienst bij de Belastingdienst. Het merendeel van haar carrière is Marianne werkzaam als belastingdeurwaarder, het vak wat ze nog steeds met veel plezier uitoefent. 'Ik heb altijd met de buitenwereld gewerkt. Dat contact, dat ligt mij ook.'

Ze kent dan ook de kneepjes van het vak. Wat het zo interessant maakt? Je weet nooit wie er opendoet, wat voor persoon je voor je krijgt. Dat geeft toch altijd weer een adrenalinerush. De laatste vijf jaar zag ze door automatisering het werk wel veranderen. Voor sommige mensen werd de deurwaarder het eerste menselijke contact aan wie zijn hun verhaal kwijt konden.


Hoe lang ben je lid van VVDI?

Ik ben nu, denk ik, zes jaar lid. Daarvoor ben ik ook een tijd lid geweest van de AVB (later VVDI). Op een gegeven moment kreeg ik het gevoel dat de bond niets voor me deed en heb ik opgezegd. Daarna heb ik zelf een rechtsbijstandsverzekering afgesloten.


Waarom ben je zes jaar geleden opnieuw lid geworden van een vakbond?

Er was een vacature voor secretaris. Van nature ben ik een nieuwsgierig persoon en de vakbond is een ingang om dichterbij Den Haag te komen. Dat leek me wel wat. Aan de andere kant doe ik het ook voor het vak en mijn collega. Via VVDI kunnen we onze stem laten horen en opkomen voor onze belangen.


Waarom ben je lid gebleven?

Dankzij de vereniging was ik goed op de hoogte en werd ik goed geïnformeerd. Het is niet alleen maar zenden, maar echt tweerichtingsverkeer. VVDI is gewoon een heel belangrijke tussenpersoon tussen werknemer en werkgever.


Wat betekent de VVDI voor jou?

Wat het voor mij betekent is de afgelopen jaren alleen maar gegroeid. Ik vind het een prettige ploeg; iedereen draag zijn of haar steentje bij. Het is een groep betrokken collega's. Ik voel me echt thuis bij VVDI.


Waar kunnen VVDI'ers jou van kennen?

Ik doe aan veel dingen mee, dus ik denk dat ik redelijk bekend ben. In West-Brabant en Zeeland sowieso. Als er om input gevraagd wordt in een werkgroep van een deurwaarder voel ik me geroepen om mee te doen.


Je bent regiovertegenwoordiger, voor welke regio? Hoe lang doe je dat al?

De regio Zuidwest , Zeeland en West-Brabant, dus de kantoren Middelburg en Breda. Inmiddels alweer anderhalf jaar. Eigenlijk sinds de coronapandemie. Het was heel fijn om in deze periode met iets nieuws te kunnen beginnen, want van het ene op het andere moment zaten wel als deurwaarders allemaal thuis. Fijn om weer iets om handen te hebben. Als regiovertegenwoordiger ben ik een tussenpersoon. Ik vertegenwoordig de collega's in zaken die bij de vakbond terecht horen te komen. Maar ik houd ze ook op de hoogte van wat er speelt. Van mijn teamleider krijg ik ook de ruimte om collega's tijdens overleggen in te lichten over lopende zaken. Heel fijn. Daarnaast hebben we een aantal keer per jaar overleg met alle regiovertegenwoordigers en het bestuur van VVDI.


Wat was en is je motivatie om regiovertegenwoordiger te worden/zijn?

Ik vind het belangrijk dat we ons vak actief onder de aandacht brengen. Dankzij deze rol kan ik ook echt invloed uitoefenen en op niveau gesprekken voeren over het vak van deurwaarder. En zoals gezegd dit kwam precies op tijd, want door de coronapandemie en het thuiszitten raakte ik erg gedeprimeerd. Ik krijg hier weer energie van.


Waarvoor kunnen leden bij jou terecht?

Voor van alles, als het maar werk gerelateerd is. Vertel me wat je dwarszit en ik ga kijken of ik iets voor je kan betekenen. Als ik het niet weet, zoek ik het uit en koppel ik het aan je terug. Ik ben graag bezig, dus kom maar op met je vragen. Wat ook fijn is, is dat sommige collega hun waardering uitspreken voor wat ik doe. Super vind ik dat.


Wat zou jij zeggen tegen iemand die twijfelt of hij of zij lid zal worden van VVDI?

Elke veertien dagen tijdens het koffieoverleg doe ik een oproep om lid te worden. Waarom? Omdat de VVDI echt opkomt voor deurwaarders en invorderaars. Ze houden vinger aan de pols en ook niet- leden profiteren van de inzet van VVDI. Dus word gewoon lid! Daarnaast moeten we als deurwaarders ons bewust zijn van onze integriteit, denk alleen maar aan de exploten die we uitvoeren. We hebben een hoge verantwoordelijkheid en als je in de problemen komt is het fijn dat je een goede advocaat aan je zijde hebt. Via VVDI ben je hiervoor verzekerd en VVDI heeft contacten

met goede advocaten die verstand van ons werk hebben. Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk dat is.


Wat zijn je hobby's en wat doe je zoal in je vrije tijd?

Drie ochtenden in de week ga ik om zeven uur naar Milon fitness, heerlijk vind ik dat. Daarnaast hebben we sinds een paar maanden een Tibetaanse terriër pup waar heel veel tijd naar toegaat en hebben we een kleinzoon. Voor de pandemie reisden we veel en ontdekten we andere culturen. Sowieso mag ik graag autorijden. En fietsen. En als er tijd over is maak ik graag een kruiswoordraadsel of een cryptogram.


Waar kunnen mensen jou 's nachts voor wakker maken?

Vroeger zou ik gezegd hebben: voor kaas, eten dus. Maar dat heb ik niet meer. Wel mag je me altijd wakker maken voor goed nieuws. Maar ook voor hulp. Ik zeg altijd tegen de kinderen dat ze niet moeten schromen om te bellen als ze ons nodig hebben. Al is het midden in de nacht.


Wat is je grootste droom of wens?

Afgelopen jaar zijn er al wat dromen uitgekomen. Sinds een jaar wonen we in ons droomhuis en onze dochter en haar man zijn na negen jaar teruggekeerd uit het buitenland. Heerlijk om haar weer dicht in de buurt te hebben. Als ik nog wens heb, dan is het dat iedereen maar gezond mag blijven en dat ik er nog lang voor mijn kinderen mag zijn.


82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page