top of page

Geselecteerd bericht

Soeverein met de rug naar de samenlevingAIVD:


“Mensen die zich soeverein verklaren, keren zich af van de overheid en andere instanties. Bijvoorbeeld de Belastingdienst, gemeentes, woningbouwcorporaties, verzekeraars en deurwaarders kunnen hiermee te maken krijgen. Hoewel ’soevereinen’ meestal een open houding houden richting andere mensen, verspreiden ze wel onjuiste verhalen over wat zij zien als de ‘kwade intenties’ van de overheid, rechtspraak, media en wetenschap.


Een deel van hen wil zelf bepalen of wetten en regels voor hen gelden. Dit gedrag kan op langere termijn de democratische rechtsorde ondermijnen. Van een klein deel van de soevereinenbeweging gaat ook een geweldsdreiging uit op de korte termijn. Er zijn zorgen over de aanhoudende groei van de beweging en de bestaande voedingsbodem voor het soevereine gedachtegoed.


Dit zijn de belangrijkste conclusies uit de analyse 'Met de rug naar de samenleving' die de AIVD, de NCTV en de Nationale Politie vandaag publiceren over de soevereinenbeweging in Nederland. We vinden het belangrijk om de kennis hierover te vergroten.”
30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page