top of page

Geselecteerd bericht

Steunpakket per heden, het vierde kwartaal 2021

Bijgewerkt op: 16 dec. 2021
Vorige week, 26 november 2021, heeft het kabinet de Tweede Kamer per brief geïnformeerd over de nieuwe steunmaatregelen die zij heeft genomen naar aanleiding van de oplopende besmettingen door corona. Hierin worden onder andere de fiscale maatregelen die het kabinet treft uitgewerkt. Het komt op het volgende neer.


1. De tijdelijke aanvullende tegemoetkoming (TAT) vervalt en voor elke ondernemer wordt het corona-uitstel automatisch verlengd voor de belastingen tot en met het 4e kwartaal 2021.

2. Deze aanvullende schuld wordt opgeteld bij de 60 maandenregeling die op 1 oktober 2022 ingaat.

3. Ondernemers die niet eerder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis hadden aangevraagd of inmiddels de uitgestelde belastingschuld volledig hebben voldaan kunnen door de aanvullende coronamaatregelen (weer) in de problemen komen. Voor deze groep ondernemers wordt daarom de mogelijkheid geopend om uitstel van betaling aan te vragen voor de betaling van hun belastingen over het 4e kwartaal 2021.

4. Al betaalde bedragen en verrekende bedragen worden niet teruggedraaid.

5. De invorderingsrente blijft tot 1 juli 2022 staan op 0,01%, daarna gaat deze geleidelijk omhoog.

6. Het negatieve effect van de verlaging van de invorderingsrente voor de betalingskorting wordt niet gecompenseerd.


De Kamerbrief van 26 november jl. kun je hier vinden. Binnenkort zal er een Beleidsbesluit verschijnen waarin bovenstaande zal worden uitgewerkt.


Hiernaast kan er ook gebruik worden gemaakt van de vijfde Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW-5). Daarnaast wordt de reeds aangekondigde TVL-regeling in het vierde kwartaal verruimd. Voor sport en cultuur komt het kabinet met aanvullende maatregelen.11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page