top of page

Geselecteerd bericht

Vakbonden uiten zorgen over heftigere agressie tegen belastingdienst medewerkers


De vakbonden NCF, FNV Overheid, CNV Overheid en CMHF uiten in een brief aan het Financieel Dagblad hun zorgen over de stijgende lijn in agressie door burgers richting medewerkers van Belastingdienst.

In deze brief delen zij ervaringen van medewerkers in hun contact met burgers. Medewerkers worden beschuldigd van knevelarij en racisme, hierdoor worden fraude zaken mogelijk niet meer uitgezocht.


Volgens de bonden staan goed functionerende onderdelen van de dienst onder druk door de terugslag van het kinderopvangtoeslagdrama. De belastingmoraal komt in het gedrang, handhaving staat onder druk en bij de werving van nieuw personeel speelt een slecht imago op. De relatie van de Belastingdienst met burgers en bedrijven is sinds de negatieve publiciteit rondom toeslagen stroever.


De bonden begrijpen dat frustratie over de kinderopvangtoeslagaffaire een uitweg zoekt. Maar zijn van mening dat de aanhoudend negatieve aandacht afleidt af van de oplossing van problemen en de rust en tijd die daarvoor nodig zijn.


Op NPO radio 1 spreekt Sven Kockelmann met Renske Leijten over dit onderwerp.


bron: NOS

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page