top of page

Geselecteerd bericht

Maak kennis met regiovertegenwoordiger Jan Volkerink

Regio Oost


Jan Volkerink werkt sinds 2011 als deurwaarder bij de Belastingdienst, maar draait al 33 jaar mee als ambtenaar in de regio Zwolle. Ooit begon hij in de postkamer van de Belastingdienst Directie Ondernemingen Noord in Zwolle.


Vervolgens ging hij postregistratie doen en uiteindelijk solliciteerde hij bij het CBM en hield zich bezig met risicoanalyse en controle. 'Totdat het CBM rond 1994 werd opgeheven en iedereen overging naar "blauw".' Bij de belastingdienst in Zwolle zat hij in het autoteam en deed surveillance. 'Het was even wennen en ik liep op een gegeven moment met mijn ziel onder m'n arm. Ik had het idee dat ik niet op de juiste plek zat. Uiteindelijk ben ik een cursus inkomstenbelasting gaan volgen. Toen de functie van deurwaarder voorbij kwam heb ik direct gesolliciteerd en ben de opleiding MBO4 juridisch administratief medewerker gaan doen.'


Hoe lang ben je lid van VVDI?

'Ik ben nu acht jaar deurwaarder en ben tijdens mijn opleiding direct lid geworden van VVDI.'


Waarom ben je destijds lid geworden?

'Bij het lidmaatschap hoorde een rechtsbijstandsverzekering. Dat vond ik een fijn idee.'


Waarom ben je lid gebleven?

'Dat kwam eigenlijk door een collega die me een keer meenam naar een vergadering van VVDI. Ik vond het ontzettend interessant, het ging echt over mijn werk.'


Wat betekent de VVDI voor jou?

'Er speelt van alles voor deurwaarders en invorderaars binnen de Belastingdienst. Dankzij de VVDI vergaderingen hoor je van andere regiovertegenwoordigers wat er bij hen speelt. Ik zit als regiovertegenwoordiger dicht bij het vuur en ben snel op de hoogte. Dat vind ik prettig. Ook het contact met collega's in het hele land is voor mij van meerwaarde.'


Waar kunnen VVDI'ers jou van kennen?

'Van de opleiding, van gezamenlijke controles, als coördinator van ANPR (automatic number plate registration), van overleggen - bijvoorbeeld het overleg over uniform werken - of van de jaarvergadering van VVDI. Ik ben eerlijk gezegd wel iemand die vaak aanwezig is en ben ook niet bang om mijn kop boven het maaiveld uit te steken.'


Je bent regiovertegenwoordiger. Voor welke regio?

'Voor de regio Oost, oftewel de kantoren Almere, Enschede en Zwolle.'


Hoe lang doe je dat al?

'Ik denk dat ik dit nu zo ongeveer een jaar of vijf doe.'


Wat doe je als regiovertegenwoordiger?

'Ik woon de vergaderingen met het bestuur en de andere regiovertegenwoordigers bij en houd mijn collega's op de hoogte van wat daar besproken wordt en wat er speelt. En ik bespreek in de vergadering wat er in onze regio op de werkvloer speelt. Daarnaast probeer ik leden voor VVDI te werven in Oost en ben ik aanspreekpunt voor collega's.'

Wat was en is je motivatie om regiovertegenwoordiger te worden/zijn?

'Dat ik het idee heb dat je als regiovertegenwoordiger een verschil kunt maken. Wat wij inbrengen, daar hebben alle collega's profijt van. Ik durf op te komen voor mijn mening en trek mijn mond open. Dat durft niet iedereen. Collega's zeggen vaak dat ik de dingen goed verwoord. Aan de ene kant is dat fijn om te horen, aan de andere kant denk ik ook wel eens; het zou fijn zijn als wat meer mensen hun mond opentrekken en dan niet alleen maar bij de koffieautomaat.'


Waarvoor kunnen leden bij jou terecht?

'Alles wat hen dwars zit. Pakt je teamleider het niet op, dan kun je terecht bij VVDI. Alles binnen deurwaarderland waar je tegenaan loopt en waarvan je het idee hebt dat het niet of niet goed opgelost wordt, kun je bij me kwijt.'


Wat zou jij zeggen tegen iemand die twijfelt of hij of zij lid zal worden van VVDI?

'Samen sta je sterk, met een groep kun je nu eenmaal meer dan alleen. En echt iedereen profiteert van wat wij als VVDI doen, dus sluit je gewoon bij ons aan. Denk bijvoorbeeld aan de IPads die we nu hebben of de kilometervergoeding voor het privégebruik van dienstauto's. Allemaal zaken die VVDI opgepakt heeft. De VVDI heeft ook een paper geschreven met praktische aanbevelingen om de menselijke maat toe te passen in ons werk. Dit is aangeboden aan het management en heeft er toe geleidt dat de ideeën van de VVDI worden uitgewerkt in de visie invordering en deurwaarderij 2025. De lijnen van VVDI met het management zijn kort en dat werkt gewoon goed.'


Wat zijn je hobby's en wat doe je zoal in je vrije tijd?

'Mijn grootste hobby is paarden. Allebei mijn dochters rijden en daar gaat veel tijd in zitten. Daarnaast zit ik graag op de racefiets en sinds corona wandel ik veel. Ook heb ik sinds corona een vispas. Maar eigenlijk wil ik gewoon weer aan het werk!'


Waar kunnen mensen jou 's nachts voor wakker maken?

'Het liefst slaap ik door, maar als je me dan toch wakker hebt gemaakt dan maak je me blij met een patatje stoofvlees of een sateetje.'


Wat is je grootste droom of wens?

'Gezond blijven. En met een mooie binnenbak voor de paarden zou ik helemaal tevreden zijn. Een mooie buitenbak hebben we al. Dus eigenlijk ben ik een heel tevreden mens.'

148 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page