top of page

Geselecteerd bericht

Actualiteitendag Deurwaarderij juni 2023

Bijgewerkt op: 23 jul. 2023De actualiteitendag stond grotendeels in het teken van de menselijke maat*.

Voor de deurwaarders van de Belastingdienst veranderd er in de praktijk niet zoveel met betrekking tot hun intentie voor het hanteren van de menselijke maat.

De menselijke maat wordt echter ingekaderd door de strakke kaders waaraan de #deurwaarders en de #invorderaars, de opdrachtgevers, zijn gebonden bij het afwerken van de posten.

HET systeem accepteert geen uitzonderingen op de regel.

Dat lijkt men nu te willen loslaten, door het creëren van meer professionele ruimte, maar ook daar zal de nodige aandacht voor moeten komen.


Niet alleen ruimte bij de deurwaarders, invorderaars en teamleiders maar ook in HET het over geautomatiseerde digitale systeem, dat veelal het tegenovergestelde van de menselijke maat heeft gecreëerd.

Denk aan automatische loonvorderingen, overheidsvorderingen, bankbeslagen etcetera.

Burgers/ondernemers zijn immmers meer dan 0/1 bitjes en willen over het algemeen zeker “gezien, gehoord en begrepen” worden!


De menselijke maat betekent daarom

ook dat je alle werkdagen telefonisch goed bereikbaar moet zijn, dus geen lange wachttijden, zowel voor extern als intern.

De #VVDI pleit daarom voor meer actualiteitendagen met deurwaarders én invorderaars, in de zoektocht naar de behoefte voor concrete invulling van de beoogde professionele ruimte in HET systeem.
*Lees meer hierover op:

97 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page