top of page

Geselecteerd bericht

Lid worden van een vakvereniging dat is toch zo jaren 70?!


De VVDI heeft er voor gezorgd dat nieuwe collega’s die door corona in onzekerheid zaten over het vervolg van hun opleiding een toezegging hebben gekregen voor een vaste aanstelling.


En jij vraagt je nog steeds af waarom je lid moet worden van een vakvereniging of vakbond?


Juist door je met elkaar te verenigen kan er worden opgekomen voor jouw belangen als medewerker bij de Belastingdienst. Ben je nieuw als invorderaar of deurwaarder? Juist dan is het fijn om met ervaren collega’s te kunnen spreken of de manier waarop er met je wordt omgegaan eigenlijk wel is ‘zoals het heurt.’ De VVDI kan daarin dus het verschil maken. Wij zorgen dat jouw situatie op de juiste overleggen zoals bij het management, of de medezeggenschap op tafel komt.


Daarnaast kunnen wij je adviseren m.b.t. je (secundaire) arbeidsvoorwaarden bijvoorbeeld recht op zorgverlof, het laten uitbetalen van je uren, IKB of thuiswerkvoorzieningen. Ervaring leert dat ook je teamleider niet altijd goed weet wat jouw rechten zijn. Toch een beetje jammer als je je met een kluitje in het riet hebt laten sturen. En als het onverhoopt echt goed fout gaat, dan hebben wij een goede advocaat voor je die specialist is op het gebied van arbeidsrecht en ambtenarenrecht.


En nu hoor ik je denken dat heb ik niet nodig want ik heb een rechtsbijstandsverzekering. Harstikke mooi! Want je kan ook lid worden zonder rechtsbijstand. Maar het voordeel van onze advocaat is wel dat ze gelijk inzetbaar is, en je niet eerst een online dossier hoeft aan te maken en te wachten tot er iemand (hopelijk met kennis van onze organisatie) beschikbaar is om je te adviseren . Misschien wel een prettig idee als je een arbeidsconflict hebt en je hebt nu juridische hulp nodig dat je iemand spreekt met kennis van zaken toch?


Ja maar een lidmaatschap van een vakbond kost zoveel geld, dus ik lift wel mee...

Helaas horen wij dit weleens van collega’s, jammer eigenlijk dat je wel wil dat je belangen behartigd worden maar je collega’s dit voor je moeten oplossen. De contributie die je aan onze vereniging betaald wordt ingezet voor jouw inspraak in de CAO onderhandelingen, daarnaast organiseren wij er activiteiten van zoals vakinhoudelijke symposia. Je bijdrage wordt goed benut. En via P-direct kan je tot wel 40% contributie terugkrijgen. Dat betekent dat je bijdrage uiteindelijk nog geen tien euro per maand is. Een keer minder naar de Mac en je hebt het er al uit, scheelt weer coronakilo’s!


Lift je lekker mee?

Besef je dan dat verenigingen zoals die van ons hierdoor uiteindelijk niet meer zullen bestaan. Met als gevolg dat er niemand meer opkomt voor je rechten, en je dus als je het niet eens bent met een beslissing van je werkgever dit zal moeten slikken of een rechtszaak zal moeten beginnen. Ook zal je zelf moeten gaan onderhandelen over je arbeidsvoorwaarden. Wij hopen dat je daar dan goed in bent! Wat trouwens bijzonder is wij worden maar al te vaak benaderd door collega’s die geen lid zijn die willen dat wij iets doen aan bepaalde ontwikkelingen die invloed hebben op hun manier van werken. Wij kunnen je dan dus niet helpen. Samen bereiken we wel veel meer! Want met meer leden is onze stem als vertegenwoordiger van de invorderaars en deurwaarders groter.


Wordt eens wakker!

Iedere keer dat je denk huh klopt dit nu wel, doe je dan volgzaam wat je gevraagd wordt, of zorg je ervoor dat de juiste vragen worden gesteld? Jij en ik kunnen het verschil maken door lid te zijn van de VVDI!


Welke voordelen heeft het lidmaatschap van de VVDI dus?

  • Wij zijn een vereniging met een informele sfeer, wij zorgen er voor dat je je thuis voelt bij de Belastingdienst!

  • Persoonlijk contact is voor ons belangrijk, wij kennen jou en jij kent ons, je kunt ons altijd bellen!

  • Je krijgt een landelijk netwerk van betrokken collega’s waar je altijd op kunt terugvallen.

  • Het bestuur van de vereniging bestaat uit collega’s van het proces inning. Wij weten dus als geen ander wat belangrijk is voor jou om je werk goed te doen, en wat je nodig hebt om goed opgeleid te worden.

  • Je wordt op de hoogte gehouden van ontwikkelingen op je vakgebied en dan niet alleen vakinformatie maar ook beleidsplannen die invloed zullen hebben op jouw manier van werken.

  • Je krijgt inspraak in zaken waarop wij ons als vereniging moeten inzetten.

  • Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor onze leden.

  • Een goede advocaat die snel ingezet kan worden.

  • Oh ja en en je krijgt korting op verzekeringen en een weekendje weg.

Kijk eens op onze website voor alle voordelen van een lidmaatschap.


Twijfel je nu nog steeds? Bel Anja Haarnack-Coumans (06-11755717) of Ilona Koene-Stender (06-15421640)voor een vrijblijvende kennismaking. Een e-mail sturen mag natuurlijk ook gewoon! Of webexen of zoomen, of facetimen of skypen... Hoe dan ook wij ontmoeten je graag!180 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page